Vraag ruim op tijd uw nieuwe reisdocument of rijbewijs aan

5 mei 2024, 21:13

De reisdocumentenpiek is begonnen. Veel reisdocumenten verlopen de komende jaren. We verwachten daarom jaarlijks ongeveer 5 keer zoveel afspraken aan de balie Burgerzaken. Verloopt binnenkort uw reisdocument of rijbewijs? Plan op tijd uw afspraak in. Dan weet u zeker dat u terecht kunt op een moment dat het u uit komt en dat u op tijd uw nieuwe document hebt.

Om de grote vraag aan te kunnen, is het team Burgerzaken uitgebreid en zijn meer balies open. Vooral rond schoolvakanties verlopen veel reisdocumenten. In deze periodes lopen de agenda’s snel vol. Het blijft daarom belangrijk om ruim op tijd een afspraak te maken. Dit geldt ook voor het aanvragen van een rijbewijs, omdat u deze aan dezelfde balie aanvraagt. Een nieuw rijbewijs kunt u ook digitaal aanvragen, via de website van het RDW (www.rdw.nl). U hoeft dan alleen bij de gemeente een afspraak te maken voor het ophalen van uw rijbewijs.

Afspraak maken

Maak voor het aanvragen en het ophalen van een nieuw paspoort of identiteitskaart een afspraak. U kunt uw nieuwe reisdocument 6 werkdagen na uw aanvraag ophalen. Houd hier rekening mee als u de ophaalafspraak maakt.