Bekendmakingen en kennisgevingen

Bekendmakingen en kennisgevingen zijn bijvoorbeeld aanvragen en besluiten over zaken als verbouwingen, bestemmingsplannen, vergunningen of het kappen van een boom. In het huis-aan-huisblad Nieuwsblad Zaanstad zit de bijlage Zaanstad Journaal. Hier vindt u de wekelijkse bekendmakingen. Het volledige overzicht van alle bekendmakingen van de gemeente Zaanstad vindt u op de landelijke website Overheid.nl via de knop hieronder.

U blijft op de hoogte van de bekendmakingen in uw eigen buurt via app of e-mail.

App

Maak gebruik van de Omgevingsalert app. Is er in uw omgeving een vergunning afgegeven? Dan ontvangt u een bericht in de app. De bekendmaking over de afgegeven vergunning blijft zichtbaar, zolang de bezwaartermijn van 6 weken loopt.

Met deze app weet u bijvoorbeeld wanneer er bij u in de straat een boom gekapt gaat worden of wanneer er een evenement plaatsvindt in uw buurt. Zo blijft u eenvoudig op de hoogte van wat er gebeurt in uw omgeving. 

De app is gratis te downloaden in de Apple Store of Google Play Store.

E-mail

Ontvangt u de informatie over uw buurt liever per e-mail? Dat kan ook. U kunt zich hiervoor aanmelden op Over uw buurt – zo weet je ervan!.

In de bekendmakingen van de gemeente staat soms vermeld dat er plannen of besluiten ter inzage liggen, ga hiervoor naar de pagina Plannen en besluiten inzien. Het volledige overzicht vindt u op Officielebekendmakingen.nl.

Bekijk op de kaart waar er omzettings- en woningvormingsvergunningen zijn verleend.

Een overzicht van geboorten, overlijden, gesloten huwelijken en geregistreerd partnerschappen vindt u bij de bekendmakingen burgerlijk stand.

In de besluitenlijst B&W staan puntsgewijs de besluiten beschreven die B&W heeft genomen. De besluitenlijst B&W wordt elke week gemaakt. Deze zijn terug te vinden op het Raadsinformatiesysteem (RIS).