Rijbewijs kwijt of gestolen

Bent u uw rijbewijs kwijt of is het gestolen? Geef dit dan snel met uw DigiD door aan de RDW. De RDW blokkeert uw rijbewijs direct. U kunt de vermissing ook op het stadhuis melden. Hiervoor maakt u een online afspraak bij de gemeente.

Daarna maakt u online 2 afspraken bij de gemeente. Een afspraak voor het aanvragen van een nieuw rijbewijs en een afspraak voor het afhalen van het rijbewijs. Tussen deze afspraken moeten 5 werkdagen zitten.

Is er een vermoeden van misbruik? Dan wordt de politie ingeschakeld.

Neem bij de afspraak mee:

Let op: Het is erg druk. Daarom kan het helaas langer duren voor u op afspraak terecht kunt. Houd hier ook rekening mee, als u bijvoorbeeld een rijbewijs wilt aanvragen. Doe dit niet op het laatste moment! Maak zo ruim mogelijk van tevoren een afspraak. 

Bent u uw Nederlandse rijbewijs kwijt of is uw rijbewijs gestolen? Of maakt iemand er misbruik van? Verklaar dan uw rijbewijs bij de RDW ongeldig.

 1. U gaat naar de website van de RDW.
 2. U drukt op de rode knop ‘Vermissing rijbewijs melden’ en logt in met uw DigiD .
 3. Vul uw gegevens in en klik op verzenden.
 4. U ontvangt binnen een paar minuten een e-mail van de RDW.
 5. De RDW blokkeert direct uw rijbewijs zodat niemand er misbruik van kan maken. 
 6. Daarnaast krijgt u een brief met de bevestiging dat uw rijbewijs ongeldig is.
 7. Vraag een nieuw rijbewijs aan de gemeente. U maakt hiervoor een afspraak. Eerst een afspraak voor het aanvragen en daarna een afspraak voor het afhalen van het rijbewijs. Tussen deze afspraken moeten 5 werkdagen zitten. Zaterdag, zondag en officiële feestdagen zijn geen werkdagen.   

  Let op! Het is niet mogelijk om een melding van verlies, diefstal of misbruik terug te draaien!

Heeft u geen DigiD en/of lukt de aanvraag niet online? Maak dan een afspraak voor het aanvragen van een nieuw rijbewijs op het stadhuis. Er wordt een verklaring opgesteld en u kunt meteen een nieuw rijbewijs aanvragen.

 • rijbewijs € 48,15
 • spoed toeslag rijbewijs € 34,10
  (dit bedrag betaalt u extra naast de kosten voor een rijbewijs)
 • vermissing toeslag rijbewijs € 29,15
  (dit bedrag betaalt u extra naast de kosten voor een rijbewijs)

Vindt u uw rijbewijs, maar heeft u ondertussen al een nieuw rijbewijs aangevraagd? Dan mag u het gevonden rijbewijs niet meer gebruiken. Lever het dan in bij de gemeente, zodat het vernietigd kan worden.