Mijn woning duurzamer maken

Uw wilt uw woning energiezuiniger maken? De gemeente kan u hierbij helpen. Bekijk hieronder de tips en regelingen die wij voor u hebben.

Goedkope energie? Check uw contract

De gemeente helpt u graag om uw energiekosten zo laag mogelijk te houden. Via Gezondverzekerd.nl krijgt u gratis informatie en advies over uw energiecontract. Is deze nog voordelig? Of is overstappen verstandig? Check uw contract.
Meer over de gratis check.

Energieklusser

De Fixbrigade helpt u met het uitvoeren van kleine energiebesparende klussen.  Zoals kitten, het plaatsen van radiatorfolie en het afstellen van de CV-ketel. Aanmelden kan rechtsreeks bij de Fixbrigade, via: info@fixbrigadezaanstad.nl. Of via uw verhuurder. De volgende woningbouwcorporaties doen mee.

Parteon: Aanmelden startgesprek Fixbrigade – Parteon
Rochdale: Samen besparen – Vraag een energiecoach aan – Rochdale
SVH: Energiefixers – Woningcorporatie ZVH

Tips om direct energie te besparen

Gelijk aan de slag? Met deze tips kunt u makkelijk en snel gas en energie in uw huis besparen. Gaat u voor deze maatregelen spullen aanschaffen? 

Extra hulp?

Kunt u extra hulp gebruiken? Op geldfit.nl/energie vindt u informatie over energie besparen en welke organisaties daarbij kunnen helpen. Op geldwijzer.zaanstad.nl vindt u andere regelingen van de gemeente voor inwoners met een laag inkomen. Zoals gratis sport en cultuur voor kinderen en jongeren. Via Potjes-check Geldfit kunt u zien of er meer toeslagen zijn waar u recht op hebt.

Advies bij Duurzaam Bouwloket

Bij het Duurzaam Bouwloket vindt u meer informatie over het verduurzamen van uw huis. Zoals welke subsidies er zijn. Ook kunt u bij het loket gratis en onafhankelijk advies krijgen.

Verbeter je huis via Milieu Centraal

Hoe kunt u uw huis energiezuiniger maken?  Bekijk uw mogelijkheden via ‘Verbeter je huis’ van Milieu Centraal. Ontdek wat u bespaart met verbeteringen, zoals isolatie of een (hybride) warmtepomp.

Goedkope energie? Check uw contract

Via Gezondverzekerd.nl krijgt u gratis informatie en advies over uw energiecontract. Is deze nog voordelig? Of is overstappen verstandig? Check uw contract.

Warmtescan

Een warmtescan laat zien waar u in uw huis last heeft van energieverlies. Dit helpt u bij het kiezen van de juiste isolatiemaatregelen.
Let op: het uitvoeren van warmtescans kan alleen bij max. 10 graden Celsius.

Monumentale woning?

Heeft u een monumentale woning? Ook dan zijn er mogelijkheden om te verduurzamen. De Groene Menukaart biedt inzicht in techniek, regelgeving, financiering en de mogelijke energiebesparing. U kunt ook bekijken welke financiering bij u past.

Natuurvriendelijk isoleren

Als u uw woning wilt isoleren, is het soms nodig eerst een ecologisch onderzoek te laten doen.

Subsidie voor duurzame energie (ISDE)

Met de ISDE-subsidie kunt u investeren in een warmtepomp, een zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet en/of in 5 verschillende isolatiemaatregelen.

Stimuleringslening Duurzaamheid

Voor energiebesparende maatregelen kunt u een lening krijgen van € 10.000 tot € 200.000. De huidige rente hiervoor is 2%. Het is belangrijk dat u de lening aanvraagt voordat u de maatregelen neemt. De minimale eisen en voorwaarden van de verordening vindt u via Overheid.nl. Aanvragen van de lening.

Duurzame Huizen Route

Op de website van de Duurzame Huizen Route kunt u online binnenkijken bij andere duurzame huizen. Bekijk welke maatregelen anderen nemen en laat u inspireren!

Tips om direct energie te besparen

Gelijk aan de slag? Met deze tips kunt u makkelijk en snel gas en energie in uw huis besparen.