Parkeervergunning voor bewoners

U kunt online een parkeervergunning aanvragen. Ook kunt u online een wijziging van uw kenteken doorgeven of uw parkeervergunning stopzetten. U ontvangt uw parkeervergunning per e-mail.

Gebieden

U kunt als bewoner een parkeervergunning (bewonersvergunning) aanvragen voor 4 gebieden in Zaandam. Per adres komt u mogelijk in aanmerking voor maximaal 2 parkeervergunningen. Deze gebieden zijn:

  • Oud West
  • Russische buurt
  • Nieuw West
  • Spoorstrook

Soms komen niet alle straten of huisnummers in de gebieden hierboven in aanmerking voor een parkeervergunning. Bijvoorbeeld omdat het mogelijk is om op eigen terrein te parkeren. Of omdat in de omgevingsvergunning is vastgelegd dat er voor dat adres geen parkeervergunning wordt afgegeven.

Let op! Voor straten en pleinen buiten de gebieden Oud West, Russische buurt, Nieuw West en Spoorstrook waar betaald parkeren geldt, kunt u geen vergunning aanvragen.

Kosten parkeervergunning voor bewoners:
 € 114

Mantelzorgparkeervergunning kosten:
Gratis

Ontvangt u mantelzorg en kunt u dit aantonen met een indicatie van het Sociaal Wijkteam? Dan kunt u voor uw mantelzorger een parkeervergunning aanvragen. Hiermee kan uw mantelzorger parkeren in de buurt van uw woning.