Parkeervergunning voor bezoekers

Met een parkeervergunning voor bezoekers (bezoekersvergunning) kan uw bezoek parkeren in de buurt van uw woning.

Heeft u een bezoekersvergunning, dan betaalt u per minuut. Het is dus belangrijk dat u het bezoek aanmeldt en ook weer afmeldt. U geeft hiervoor het kentekennummer van uw bezoek door via uw smartphone, computer of tablet of door te bellen naar (075) 655 23 30.

Aanvragen

U kunt online een bezoekersvergunning aanvragen. Hiervoor heeft u uw DigiD nodig. Heeft u nog geen DigiD of weet u deze niet meer? Vraag deze dan aan bij DigiD.

Na uw aanvraag ontvangt u een e-mail met een link naar uw digitaal loket. Door hier in te loggen met uw DigiD komt u uit bij uw parkeervergunningen en kunt u bezoekers aanmelden en afmelden.

U hoeft de vergunning niet jaarlijks opnieuw aan te vragen. De vergunning loopt gewoon door zolang u blijft opwaarderen. Gaat u verhuizen, dan geeft u dat wel aan ons door. Heeft u nog minuten over? Dan betalen wij deze aan u terug.

Digitale bezoekersvergunningen zijn verkrijgbaar in setjes van 50 uur. Het maximaal aantal aan te vragen uren is:

 • 400 uur per adres per jaar
  • kosten per 50 uur € 14,30
 • 750 uur per adres per jaar als u mantelzorg ontvangt
  • kosten per 50 uur: gratis                                            

Let op: Voor het aanvragen van een bezoekersvergunning voor uw mantelzorger, heeft u een indicatie van het Sociaal Wijkteam nodig.

Bij uw vergunning krijgt u een meldcode en een pincode. Met deze codes kunt u inloggen op parkeren.zaanstad.nl of gebruik maken van de app. U kunt hier bezoekers aan-en afmelden en uren bijkopen.
 
Let op: gebruik de internetbrowsers Edge, Google Chrome of Safari om de link te openen.
 
Krijgt u de melding dat de verbinding niet privé is, dan heeft dit te maken met het beveiligingscertificaat dat de gemeente gebruikt in combinatie met uw ouder (telefoon)toestel. Oudere toestellen kunnen niet overweg met (beveiligings-) certificaten van tegenwoordig. De melding geeft alleen aan dat de telefoon het nieuwe certificaattype niet herkent, omdat het toestel te oud is. U kunt de melding negeren zodat u alsnog op parkeren.zaanstad.nl uitkomt. Dit kan helaas niet anders. Lukt het niet, dan kunt u bellen naar 075 655 23 30.
 

Zonder computer kunt u:

 • Kentekens aanmelden: U kunt het kenteken van uw bezoek aan- en afmelden via telefoonnummer (075 655 23 30). Dit is een spraakcomputer.
 • Digitale bezoekersvergunningen opwaarderen: U kunt uw bezoekersvergunningen opwaarderen door te bellen naar 14 075.

U kunt uw meld- en/of pincode terugvinden op de volgende manier:

 • Log in op het digitale loket met uw DigiD (parkeren.zaanstad.nl).
 • Klik op uw bezoekersvergunning.
 • Klik op de tab documenten.
 • Open de brief ‘vergunning of product uitgegeven’. Hierin staat uw meld- en pincode.

Komt u er niet uit? Stuur dan een e-mail naar parkeervergunningen@zaanstad.nl. Vermeld uw naam en adresgegevens en dat u opnieuw uw meld- of pincode wilt ontvangen. Of bel naar 14 075.