Aanpassingen in huis

De meeste mensen willen, ook wanneer ze ouder worden, zo lang mogelijk zelfstandig wonen in hun eigen wijk of omgeving. Gelukkig zijn er veel slimme en (vaak) kleine en praktische oplossingen om uw woning hiervoor geschikt te maken.

Wilt u weten hoe u uw woning kunt aanpassen? Doe dan hier de gratis online huistest. Het resultaat is een woonadvies op maat met handige oplossingen om uw woning veiliger en comfortabeler te maken. Deze test duurt ongeveer 10 minuten.

Lees over slimme woningaanpassingen en andere handigheidjes die het thuis veiliger maken op de website van Generatiethuis. Zoals een antislipmatje voor in de badkamer.

In de Slimotheek in De Bieb op de Westzijde in Zaandam leent u slimme apparaten (bijvoorbeeld simpele afstandsbedieningen en senioren smartphones) voor veilig en comfortabel wonen. Bijvoorbeeld een robotstofzuiger, een eenvoudige (mobiele) telefoon of een makkelijke afstandsbediening. Bovendien krijgt u hulp en uitleg bij het maken van keuzes uit al die producten. En helpt de Slimotheek u bij de installatie.

Heeft u een sociale huurwoning? Dan kunt u bij uw verhuurder (woningcorporatie) terecht voor hulp en tips om uw huis aan te passen. Kijk op de site van ZVHParteonRochdaleWoonzorg NederlandEigen haard of WormerWonen.

Heeft u een koopwoning? Bij uw eigen bank kunt u vragen wat de mogelijkheden zijn voor financiering voor aanpassingen aan uw huis.