Eenzaamheid

Voelt u zich eenzaam? Of kent u iemand die eenzaam is? Het missen van sociale contacten of behoefte hebben aan een luisterend, het komt vaker voor dan u denkt. Eenzaamheid is voor niemand fijn. Het is daarom belangrijk om tegen eenzaamheid in actie te komen.

U kunt meedoen aan verschillende activiteiten in de buurt. Neem voor meer informatie contact op met het Sociaal Wijkteam. Zij hebben een overzicht van alle activiteiten. Ook kunnen zij u in contact brengen met een vrijwilliger, waarmee u activiteiten kunt ondernemen.

Ook kunt u eens kijken op ouderfonds.nl. Hier vindt u tips, maar ook kunt u zoeken op activiteiten in uw buurt. 

Bezoek ook eens eentegeneenzaamheid.nl voor meer informatie en tips tegen eenzaamheid.

De Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een (anoniem) gesprek. Voelt u angst, eenzaamheid, verdriet of blijdschap? U kunt rustig uw verhaal kwijt of praten over wat u bezig houdt. Per mail, chat of telefoon. U kunt bellen naar 088 – 0767 000. De hulp is vrijblijvend en anoniem.

 

Via het online platform Zaankanters Voor Elkaar kunt u vrijwilligers vinden of uw eigen hulp aanbieden. Dit kan gaan om klusjes in huis, vervoer, talent voor techniek, een sterke arm voor een boodschappentas of samen met iemand iets ondernemen.

Zaankanters Voor Elkaar koppelt wat de één kan aan wat de ander nodig heeft. Zo zorgen ze ervoor dat mensen elkaar kunnen ontmoeten en elkaar een handje helpen. Iedereen kan zich zonder verplichtingen aanmelden.