Online melden of dossier opvragen bodem

Dien hier uw verzoek of melding in of vraag een document of bodemdossier op.

Alle meldingen ten behoeve van bodem kunt u hier indienen. Via een beslisboom komt u uit bij het juiste webformulier. U vult het webformulier in en upload de bestanden die hiervoor nodig zijn. Bij een aantal meldingen kan het voorkomen dat u wordt doorgeleid naar het Omgevingsloket of de website van de ODNZKG (Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied). Bij het uploaden van een xml bestand houdt u rekening met de geldende technische en inhoudelijke voorwaarden. Deze vindt u in het Document aanlevering digitale bodemonderzoeksgegevens.  

 

Online melden

In Zaanstad zijn er regels voor alles wat te maken heeft met de bodem. Een overzicht van alle regels vindt u in het Beleidskader bodem onder de Omgevingswet Zaanstad. Dit zijn regels en beleid voor het ontgraven, verplaatsen en op of in de bodem aanbrengen (toepassen) van grond, baggerspecie of bouwstoffen en het saneren van de bodem bij het bouwen op verontreinigde bodem.

Hier vindt u het Beleidskader bodem onder de Omgevingswet Zaanstad en de bijlagen hierbij.

Wilt u na het raadplegen van de informatie op de kaart alsnog een bodemdossier of document (bodemonderzoek of besluit) inzien dan kunt u hier een verzoek indienen. De kosten hiervoor zijn € 20,20 per verzoek. (bedrag 2024) Via de knop hieronder kunt u online een webformulier invullen. Vul hierbij de gegevens in die u op de kaart hebt gevonden, zoals de locatiecode. U ontvangt een reactie binnen 5 dagen.

 

Dossier opvragen

Als u al een melding of aanvraag hebt gedaan, dan kunt u met uw zaaknummer en pincode, informatie over de melding opvragen via Mijn Zaak. Ook is het mogelijk een aanvullende vraag of reactie bij uw zaak te plaatsen en kunt u eventueel extra documenten uploaden.